46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dilluns, 27 d’octubre del 2014

El Grup de Fonts d'Argentona distinguit amb el 1er Premi Natura Argentona per la seva tasca de preservació i restauració de les Fonts d'Argentona

El jurat del Premi Natura en aquesta primera edició, per unanimitat ha volgut distingir en l’àmbit de la vila d'Argentona amb el Premi Natura Argentona al Grup de Fonts d'Argentona, dins l'entrega de premis de la Nit de Natura 2014, celebrada el passat divendres, 24 d'octubre, per la nostra associació, a Argentona.
 
En reconeixement a la seva trajectòria, sensibilitat i dedicació a la defensa, preservació, protecció, difusió i restauració del patrimoni natural a través de les Fonts d'Argentona.

La entitat  guanyadora, va néixer el juliol de 1977, arribat a l'any 1982 es dóna a conèixer el treball de recerca seguida d'una exposició, un audiovisual i l´edició d´un llibre  amb un plano de situació i localització de les seves recuperacions i manteniment.
 
Els anys 1994,95 i 96 arriba la consolidació  i restauració de les mes emblemàtiques de la nostre vila.
 
El 1997 el Amics de les Tradicions els hi varen fer un homenatge a tots els membres de l'entitat  i  s'estrena la canço "Primavera a la ... de Dalt" de Josep Lladó i Pasqual.
 
A l´any 2002 acaben la darrera ... de Can Barrau amb el nom de la Pastanaga i la recuperació  de la ... del Cau del Esparver.
 
Aquesta entitat ja desde els seus inicis, esta oberta a tothom i son moltes les persones que han format i han col·laborat en les seves tasques de restauració i recuperació . Desgraciadament molts dels seus amics els han acompanyat  fins als darrers dies, o bé han hagut de plegar forçats per  malalties.
 
Actualment la feina que els preocupa les onze persones que formen la entitat, es el manteniment  i restauració de les ... Encara avui i desprès de 37 anys , aquest col·lectiu continua amb la seva tasca i ens convida a tots a ser-ne part activa per la recuperació i manteniment d'aquests emblematics espais  a plena natura d´Argentona