47è. Viatge. Parc Natural de Cevennes França. 1,2 i 3 de novembre 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2025. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dilluns, 4 de març del 2013

De Bassa i Vila, 500 anys endreçats en un arbre de família

L'entitat Natura continua la tasca d'investigació i divulgació de les ciències naturals, les ciències socials, la història i el paisatge del nostre territori. I és en aquest àmbit, on avui tenim el goig de presentar-vos una nova iniciativa d'un membre de l'entitat, els treballs de l'arbre de família dels Bassa i Vila.

Quan fa 24 mesos n'Oriol Bassa va començar a cercar dades per fer l'arbre dels Bassa i Vila d'Argentona, poc es pensava que arrivaria a tenir més de 600 noms, de fills, nets, avis, besavis, revesavis... i així fins a 17 generacions, i que algunes de les branques s'endinsarien  fins al segle XVI.
 
D'orígens diversos, però propers, hi trobem famílies que van viure a  Argentona, Cabrera de Mar, Premià de Dalt, Alella, Cabrils per la banda dels Vila, i pel que fa als Bassa, d'Argentona, Sant Pere de Vilamajor, Sant Celoni, Santa Eulàlia de Ronçana, Sant Andreu de Llavaneres, Dosrius, Canyamars, Cabrera de Mar, i fins i tot, algunes famílies procedents d'Occitània.
 
I cognoms tan significatius i tant maresmencs i vallesans com Nogueres, Teixidor, Calafell, Lleonart, Serra, Martori, Boada, Massuet, Casavella, Mora, Partella, Mauri, Caramany, Saladriga, Ibora, Freginal i de muntanyes, com Cisa, Montcabrer, o tan originals com Rodon dels Albes o Terrades de Larich.
 
Si en voleu saber més, us convidem el proper dissabte, 23 de març, a les 8 del vespre, al Saló de Pedra de l'Ajuntament d'Argentona. Potser trobeu algun parent que no us pensaveu!