42. Viatge. Els càtars a Occitània, França. 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre de 2021.

43è Viatge. Escòcia. Juny 2021.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 28 d’abril de 2011

Argentona.11 12 accions per les persones i el territori

PROPOSTES DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT DE NATURA PER A LES ELECCIONS 2011 A ARGENTONA

Argentona no pot perdre quatre anys més limitant la major part de l’acció ambiental a la recollida de la brossa. Estem d’acord en potenciar la minimització i reciclatge de les deixalles, però atenent paral•lelament accions molt més importants per Argentona, com el POUM, les Rondes de Mataró i el Maresme, el Tren orbital, la Pedrera de la Feu, el sòl agrícola i forestal etc.

Per això Natura fa públic 12 accions per millorar Argentona.

1. Elaborar i aprovar un POUM participatiu, que cerqui el màxim consens, i que inclogui propostes reals i concretes que caminin cap a la sostenibilitat i la integració social.

2. Aturar les Rondes de Mataró i el Maresme. Integrar de forma racional les noves infraestructures i les ja existents al teixit natural, agrícola i urbà d’Argentona

3. Convertir l’eix Argentona, des de la Placa Nova a la Font de Sant Domingo, en un espai de debò pels vianants, potenciant el lleure i la cultura, ambientalitzant el paisatge, i actuant decididament per evitar l’enrunament de can Puig i Cadafalch.

4. Ampliar el PEIN a Argentona. Incorporar tot el marge esquerra de la riera d’Argentona, tan la part forestal com agrícola, incloent els veïnats de Sant Jaume, La Pujada, Pins, així com el sòl agroforestal de Clarà i les planes agrícoles de l’oest de Madà i can Garí. Demanar incloure tot el PEIN d’Argentona l Parc del Montnegre Corredor, al qual els Ajuntaments no paguen aportació, i els propietaris forestals i entitats reben ajuts pel desenvolupament sostenible.

5. Endegar un pla d’usos del territori no urbanitzable, potenciant el desenvolupament sostenible del sòl agrícola i forestal, com a un sector que compatibilitza l’activitat econòmica i la protecció de la natura i el paisatge. Facilitar la implantació dels productors agrícoles locals al mercat del divendres.

6. Millorar la façana de la riera d’Argentona. Protegir i restaurar aquest connector i integrar-lo com un espai naturalitzat de qualitat. Liderar la carta del paisatge de la Riera d’Argentona.

7. Aturar l’abocament de residus i tancar la pedrera de la Feu, restaurar l’espai i incorporar-lo a l’espai natural protegit.

8. Potenciar la minimització dels residus sòlids urbans i el reciclatge, consolidant el porta a porta i la deixalleria.

9. Potenciar els plans de prevenció i actuació davant els riscos ambientals, amb especial interès per mantenir les franges de protecció perimetrals de les urbanitzacions i la xarxa de camins. Valorar la feina que fa l’Agrupació de Defensa Forestal.

10. Redactar i aplicar l’Agenda 21 local, que desenvolupi el Pla d’Actuació Ambiental. Crear l’Oficina 21 de l’Ajuntament d’Argentona. Ambientalitzar l’Ajuntament.

11. Aprovar i aplicar ordenances de protecció del medi pel foment del desenvolupament sostenible.

12. Potenciar de debò la participació de la ciutadania en la governança municipal, en especial en l’àrea de territori i sostenibilitat.

Argentona, abril 2011