42. Viatge. Els càtars a Occitània, França. 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre de 2021.

43è Viatge. Escòcia. Juny 2021.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 14 d’agost de 2010

Com que encara no s'han fet les franges d'incendis de les urbanitzacions d'Argentona, Natura proposa que les fagin a la primavera del 2011

Amb un retard de 3 anys, a començaments d'estiu l'Ajuntament d'Argentona va encarregar la realització de les franges de protecció d'incendis de Can Raimí, Can Cabot, Les Ginesteres, Madà i la Plana Sita, a data d'avui, encara no s'han executat. Des de Natura ja hem comentat que les franges havien d'haver estat executades al maig, com ja s'havia compromès la regidora de medi ambient en un ple a l'octubre de 2009. Ara hom diu que es faran a la tardor de 2010.
Per Natura, en canvi, si no s'han fet a la primavera passada, a la propera tardor no tindrà cap interès fer les franges per prevenir els incendis, ja que a l'estiu de 2011, els espais desbrossats tornaran a estar plens de vegetació i tornaran a tenir un important risc d'incendi forestal. Per això proposem que, si continua el temps com aquests dies, les franges es fagin ara a la primavera del 2011, perquè estiguin en el seu estat òptim preventiu el proper estiu, amb els arbusts desbrossats, els arbres esporgats i amb els danys causats per les ventades restaurats.
A més, tothom sap que es molt més barat fer treballs forestals a la tardor que a l'estiu. Per tan, si tot i així l'Ajuntament decideix fer-les aquesta tardor, Natura proposa que es revisin els preus a la baixa, implicant un cost menor pels habitants de les urbanitzacions argentonines.