42. Viatge. Els càtars a Occitània, França. 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre de 2021.

43è Viatge. Escòcia. Juny 2021.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

divendres, 24 de desembre de 2010

Can Puig i Cadafalch també s'ha quedat sense la glorieta. Que més hem de perdre per trobar una solució definitiva que ens permeti restaurar l'edifici modernista?

Dissabte 25.12.2010 (Nadal)
Divendres, 24.12.2010
El passat 23 de desembre, quan es commemorava els 50 anys de la mort de Josep Puig i Cadafalch, com si fos us senyal de l'insigne arquitecte modernista, la glorieta de can Puig i Cadafalch va perdre diversos elements que van caure al carrer, i va quedar tan malmesa, que hores desprès es va treure en la seva totalitat. Aquí teniu una imatge del 24 i una altre del 25 de desembre de 2010.

Això nomès és un pas més del progressiu deteriorament d'aquest casal modernista. A la pèrdua de la gàrgola del carrer Dolors Montserdà, li hem de sumar el mal estat de les reixes i dels murs, d'algunes de les bigues i fa un any, desprès de l'avís que Natura va fer en aquest blog, de diverses peces ceràmiques i dels merlets superiors, que a més van foradar la teulada i un pis.

Anem avisant, anem dient, anem fent-nos ressó del que passa a Can Puig i cadafalch, i mentre, els responsables del seu arrenjament, es mouen a pas de tortuga, això sí, quan es mouen, que no és sempre.

Avui el centre d'Argentona és més trist i dessolat i nomès fa que recordar-nos que si no defensem el nostre patrimoni, el perdrem irreversiblement...

Puig i Cadafalch i la resta d'arquitectes del modernisme els hi encantava que els seus edificis estessin constantent en evolució... Hom pensa, però, que si Puig i Cadafalch aixequès el cap de la tomba,  es sorpendria de com estem deixant perdre un dels elements essencials del seu art...

A veure quina serà la propera peça del casal modernista argentoní en caure?

Curiosament, can Puig i Cadafalch està declarat Be Cultural d'Interès Nacional. La mateixa catalogació que la Casa Ametller, l'edifici de la Pedrera o la Sagrada Familia... En teniu més informació al blog del Centre d'Estudis Argentonins:
http://cea.cat/blog/2010/01/12/can-puig-i-cadafalch-ens-cau/

Demanem a la Generalitat de Catalunya, a la resta d'administracions implicades i a la propietat que actuin de forma ràpida per trobar urgentment una solució permanent que permeti aturar la degradació de can Puig i Cadafalch i procedir a la seva restauració i manteniment.


Argentona i els argentonins no ens mereixem que deixem perdre can Puig i Cadafalch!