46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

divendres, 24 de desembre del 2010

Can Puig i Cadafalch segueix perdent peces! Quan s'hi actuarà de debó?

Continua el procés de degredació de Can Puig i Cadafalch d'Argentona (declarat BCIN)

Ahir, justament quan es feien anys de l'enterrament de l'arquitecte modernista, com si el propi autor ens fes memòria que el seu casal d'estiu s'està enrunant, es va trencar un tros de la glorieta que tanca l'edifici pel costat del Carrer Dolors Montserdà amb la Plaça de Vendre. 

L'estructura de la glorieta, ja prou malmesa pel podriment de la fusta, com s'observa a les imatges adjuntes, no ha aguantat més i ha cedit. Un dels trossos va caure al carrer, i a més, ha deixat en un estat molt precari la resta de l'estructura de fusta, que està a punt de flexar per la base, ja que aquesta està íntegrament podrida,

Complementàriament, l'estat de la fusta a tot l'edifici també es troba en un estat molt i molt precari, i si no s'actua amb urgència i decissió, potser no es podrà mantenir aquest edifici modernista argentoní.

Natura ja va avisar l'any passat, dies abans de les ventades, que la falta de manteniment d'aquest casal causaria danys molt greus. I així va ser. Van caure diverses peces, van foradar el sostre i el segon pis, i avui ja no hi tenim els característics merlets de maó que coronàven Can Puig. Avui tornem a avisar que la degradació continua.

Fins quan no concretarem la feina que s'està fent des de les administracions i podrem garantir que can Puig i Cadafalch te futur?