46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 21 d’octubre del 2010

La Ronda del Maresme afectarà irreversiblement el connector biològic previst al sud de la riera d'Argentona

La ronda del Maresme afectarà greument un dels dos connectors biològics previstos entre els espais naturals protegits del Montnegre-Corredor i el Parc Serralada Litoral a la conca de la Riera d'Argentona. 
Els connectors biològics son essencials per permetre la reproducció de les espècies, així com l'increment d'hàbitat, la permeabilitat i continuitat de la vegetació i fauna dels diferents territoris, i si hom impideix aquesta interconnexió, hi haurà un increment de la pèrdua de biodiversitat i a mig i llarg termini, es poden perdre algunes de les espècies més significatives, especialment mamífers, amfibis i rèptils.
Mostra del valor dels corredors biològics ho tenim en exemples tan actuals com el Parc de l'Alba, a Cerdanyola del Vallès, creat amb l'objectiu d'evitar barreres permanents com les autopistes que travessen aquests municipis. Aquí teniu més informació.
http://www.parcdelalba.com/es/sostenibilidad_ambiental/conectividad_biologica/corredor_biologico
Al Maresme, en canvi, tenim els connectors en una situació precària, amb hàbitats en risc, i ara, a més, i interpolem una nova autopista a banda i banda de l'actual.
Aqui teniu més informació sobre la Ronda del Maresme.
http://www10.gencat.cat/gencat/AppJava/cat/actualitat2/2010/00928larondadelbaixmaresmeainformacipblica.jsp