42. Viatge. Els càtars a Occitània, França. 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre de 2021.

43è Viatge. Escòcia. Juny 2021.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dilluns, 11 de novembre de 2013

Visita de la Casa Garí, Puig i Cadafalch en estat pur

En el marc de la preservació del patrimoni argentoní, Natura va endegar, conjuntament  amb el Centre d'Estudis Argentonins i amb d'altres entitats, la defensa de la casa de can Puig i Cadafalch d'Argentona, que l'any 2010 es trobava en procés de degradació i abandonament. En aquest sentit, vam rebre el suport de diversos arquitectes i personalitats expertes en l'obra de l'arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch, entre d'altres, l'arquitecte japonés Toshiaki Tange.

Com un punt i seguit d'aquesta col.laboració, l'entitat Natura va visitar aquest cap de semana la finca de Casa Garí d'Argentona, acompanyats de la propietat, i amb la presencia dels arquitectes Jordi Bonet i Armengol, Toshiaki Tange i Agàpit Borràs.


La Casa Garí, ha estat restaurada per l'actual propietat, i expressa avui l'essència i la qualitat de l'obra de Puig i Cadafalch, convertint-se en un dels conjunts monumentals més valuosos del modernisme català i del patrimoni del país.

Així mateix, vam poder visitar els jardins de la finca, que han seguit el mateix procés de restauració de l'edifici principal, i s'han mantingut els elements escultòrics, les arbredes, els conjunts arquitectònics verds i els espais oberts 

El Sr. Jordi Bonet i Armengol, arquitecte i dirigent de l'escoltisme català, director i coordinador de les obres del temple de la Sagrada Família de Barcelona des de 1985 fins al 2012, i el Sr. Toshiaki Tange, arquitecte japonés, director de l'arquitecte Arata Isozaki a l'Estat Espanyol,

El Sr. Jordi Bonet, és fill de l'Arquitecte Lluís Bonet i Garí, i va ser Director General del patrimoni Artístic de la Generalitat de Catalunya, i President de l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi, però destaca per la dirección i coordinació de les obres de la Sagrada Familia de Barcelona, obra de Gaudí, des de 1987 a 2012. Lluís Bonet i Garí va nèixer a can Garí, i va ser l'autor de la capella de la finca i de la casa que acompanaya el casal de Puig i Cadafalch.

Bonet, va felicitar a la propietat per l'interès en la restauració i millora de la Casa Garí i els resultats obtinguts. Per la seva banda, l'arquitecte Agàpit Borràs, va destacar l'excel.lent resultat de l'obra de restauració del casal de Casa Garí, el qual havia conegut fa tres decennis, quan estava en un estat de manteniment molt deficient.