47è. Viatge. Parc Natural de Cevennes França. 1,2 i 3 de novembre 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2025. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

diumenge, 13 de maig del 2012

I al Vallès, a la Roca, teniu on comprar sosteniblement i sa, al Petit Vallès...

A Petit Vallès estimem la terra, el nostre entorn. A Petit Vallès podràs trobar productes de proximitat, altrament anomenats de km0. Són productes que provenen directament del nostre entorn, de la Roca i rodalies de la comarca. Els productes vallesans són d'una qualitat excel·lent i sovint no els hem sabut valorar. A més, també trobaràs productes ecològics i artesans. Ens preocupem per la salut, la bona alimentació i la promoció dels productes que ens ofereix la terra i els petits productors locals i comarcals.

A Petit Vallès trobaràs productes làctics (de vaca, cabra i ovella), envasats, conserves, fruites i verdures ecològiques, pa com el que menjaven els nostres avis (amb farines ecològiques de kamut, espelta, sègol...), vi i cava ecològic, plats preparats casolans... I una gran varietat de les millors cerveses artesanes de la comarca i del país. A més, oferim la possibilitat de realitzar cistelles de fruita, de verdura o mixtes, amb servei a domicili o recollida a l'espai del Carrer Major.
Amb la filosofia Slow Food com a referent, Petit Vallès treballa per recuperar, elaborar i promoure els productes i les receptes més tradicionals i casolanes, per tal de trencar amb la trepidant rutina que patim la societat en les darreres dècades, sovint causant dels mals hàbits alimentaris de les families.
Petit Vallès t'ofereix la possibilitat de tastar la nostra comarca, de gaudir-la, d'endur-te a casa un bocí d'ella.

SITUACIÓ
En ple casc antic de la Roca del Vallès, Petit Vallès pren forma envoltat d'història i tradició roquerola. L’origen del nucli actual de població cal cercar-lo en el període medieval tardà. Sota la protecció del castell i al costat de la parròquia, es configura la vila, que durant el segle XV experimenta un fort creixement urbà al voltant de l’església i del mercat. És d’aquesta època quan es documenta el carrer Major i el carrer de Dalt amb les seves cases.

Ferrers, fusters, boters, espasers, mestres de cases, teixidors i altres oficis es distribuïen pel carrer Major, amb el molí fariner en un extrem i la porxada a l’altre, amb el mercat setmanal del dimecres i les fires anuals per Sant Jaume i Santa Anna. A la plaça de la Vila s’hi va construir una porxada, que un cop va desaparèixer el mercat, va servir per fer-hi balls, com els de gitanes. Els hostalers tenien una funció preferent i es distribuïen en tres establiments al mateix carrer.

Durant tot el segle XVI el nucli antic es consolida, amb la construcció de la nova església i el desenvolupament d’una intensa activitat artesanal –ferrers, sabaters, fusters ... i comercial, que ha deixat empremta en els noms de les cases, com Cal Carreter i Cal Custolaire.