46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 15 de març del 2012

Els efectes de les gelades a Argentona

Desprès dels intenses fredorades, nevades i gelades ara sols mancava per acabar d’arrodonir una sequera semblant a la del any 1947...
Des de les darreres pluges del passat novembre i d´alguns petits plugims... Fa mes de quatre mesos que no plou intensament, i això no ha fet mes que abonar alguns desastres com la collita a les hortes del Maresme i el Baix Llobregat, concretament la collita de les carxofes, escaroles rissades entre d´altres malmeses.

Mes preocupant encara son les terres de seca on els brins de ordi, civada i altres farratges estan sucumbint per la dura sequera que estem patint, sembla que els únics supervivents son els ametllers florits, però no cal veure’ls per ganya que fan.

Per altre banda els efectes de les gelades i ara la sequera , el arbrat, arbustos i plantes domestiques estan agonitzant per la manca d´aigua. No mes cal donar un tomb per els veïnats de la vila, per adonar-nos dels efectes que han patit principalment els llimoners, eucaliptus, estan tots amb les branques i les fulles seques, axí com altres arbusts i plantes al·lòctones que no estan adaptades.

També els canyissars, fenassos i altres plantetes de marge estan patint els efectes de la sequera. Axis es que sols ens queda fer una novena...o treura el Sant Domingo" tot esperant que intercedeixi per natros ...i faci ploure aviat !!!

La llàstima que no podem culpar a cap institució ni els "Mini Molines" de torn... i si mes no, caldrà fer cas de les dites del "Calendari del Pagès" on diuen que per " l´Abril pluges mil"