42. Viatge. Els càtars a Occitània, França. 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre de 2021.

43è Viatge. Escòcia. Juny 2021.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dimarts, 13 de desembre de 2011

A Catalunya, la crisi obliga a abandonar el control de les aigües residuals, la protecció del medi marí i la recuperació dels rius

abocaments aigües residuals industrials
L'Agència Catalana de l'Aigua liquida la major part d'inversions en protecció mediambiental. Concretament, pel 2012 es retallen un 54% els costos de les anàlisis i el control de les aigües. A més, es redueixen un 93% els programes de protecció del medi marí litoral. I la tisora afectarà més del 65% de les partides dels programes de recuperació ecològica de rius i aqüífers (delimitació d'espais inundables, implantació de cabals ecològics en els rius, recuperació de reserves subterrànies contaminades... fins i tot per l'abocament de purins).

Aquestes retallades es sumen a les que ja es van aplicar el 2009 i 2010 i 2011, quan, entre d'altres, es van retallar fins al 100% de les partides de manteniment de rieres.
Per això, la Agència ha preparat pel 2012 uns pressupostos els objectius dels quals són simplement aconseguir "el nivell mínim de servei legalment exigible", evitar el progressiu increment del deute i procurar que no s'interrompin els sistemes de sanejament per prevenir les conseqüències que podria tenir aquesta mesura en la contaminació, el risc per als proveïments urbans i les seves repercussions jurídiques i polítiques.
Retallades de l'ACA