42. Viatge. Els càtars a Occitània, França. 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre de 2021.

43è Viatge. Escòcia. Juny 2021.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dilluns, 3 d’octubre de 2011

Els titulars de finques i entitats situats al Parc Serralada Litoral no poden accedir a les subvencions que dóna la Diputació de Barcelona per restauració del patrimoni, empreses agroforestals i entitats culturals

Els Parcs Naturals de la demarcació de Barcelona no tenen tots els mateixos beneficis per la seva gent i pel seu territori.

Concretament, la Diputació de Barcelona atorga unes subvencions anuals, que per l'any 2011 va ser de 244.600 €, i que tenen com a finalitat el foment de les explotacions forestals,  les explotacions agrícoles i ramaderes, les empreses de serveis, la millora dels habitatges i la restauració del patrimoni arquitectònic i les activitats de caràcter cívic i cultural dins als Parcs. A aquestes subvencions s'hi acullen els Parcs Naturals gestionats per la Diputació de Barcelona, com el Montseny, el Garraf o el Corredor-Montnegre,i d'altres, on a la pràctica tambe és la Diputació qui els gestiona, com  el Parc Serralada Litoral, no s'hi poden acollir per la pròpia normativa de les subvencions. Per tan, un propietari forestal amb propietats a Argentona i Dosrius, nomès podria demanar ajuts per les finques situades a Dosrius, i no per les argentonines, tot i que les dues estarien dins un Parc Natural, al PEIN, amb les mateixes obligacions i deures de conservació.

Natura ha demanat a l'Ajuntament d'Argentona que gestioni amb la Diputació de Barcelona i els Parcs Naturals que el Parc Serralada Litoral es pugui beneficiar a partir del 2012 de les subvencions esmentades.