42. Viatge. Els càtars a Occitània, França. 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre de 2021.

43è Viatge. Escòcia. Juny 2021.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

divendres, 29 de juliol de 2011

La viola suau, espècie vegetal en risc d'extinció, podria desaparèixer a Argentona a causa de l'invasora Misèria

La misèria o tradescantia ja ha invaït el 75% de la superfície ocupada per una espècie vegetal que forma part de la flora amenaçada de Catalunya, classificada com a "rrr", i amb un alt risc d'extinguir-se d'aquest territori.

La viola suau (Viola suavis ssp. catalonica), és un endemisme català retrobat a la seva localitat original, al costat de la Font Picant d’Argentona, i que fa un  parell d'anys ocupava una superfície de 4 m2, i avui no arriba a 1 metre quadrat. Per protegir aquesta planta, el Parc Serralada Litoral  dedica controls periòdisc per evitar la seva afectació per espècies invasores i altres pertorbacions, així com ha fet diverses actuacions enguany per controlar la misèria (la planta invasora replantada en la consolidació de la Font Picant d'Argentona l'any 2008), on fins ara hi han participat més de 50 persones, i s'han extret més de 1200 kg de misèria i d'altres plantes invasores.

Natura està treballant amb l'Ajuntament d'Argentona, el Parc Serralada Litoral i les ADF per fer una diada de control d'espècies vegetals invasores a Argentona, i actuar decididament contra la misèria (Tradescantia fluminensis). Us anirem informant en aquest web.