46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

diumenge, 6 de març del 2011

Can Puig i Cadafalch, continua la degradació

Quan la glorieta i el casal modernista de can Puig i Cadafalch lluien en el seu esplendor. Som a l'any 1904, quan el fotògraf Adolf Mas fa la magnífica fotografia de l'esquerra. L'altra, de l'any 2011, de Natura.

Tot va anar evolucionant. Anys desprès s'enderrocaria can Baixeres, el casalot fortificat de l'esquerre de la fotografia, i deixaria pas a la plaça de Vendre, i permeteria millorar encara més la vista del casal modernista.

Si comparem les dues fotografies, hi trobarem a faltar multitud d'elements essencials: la pèrgola, la glorieta, la gàrgola de la dreta, la pèrgola de l'entrada principal, els merlets de dalt, la pinya de ceràmica que coronava l'edifici...

Crònica d'una mort anunciada? Nosaltres voldriem que no fos així. Els argentonins hem de fer alguna cosa per aturar aquest procés. No volem que aquest casal desapareixi. Movem-nos!