42. Viatge. Els càtars a Occitània, França. 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre de 2021.

43è Viatge. Escòcia. Juny 2021.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dilluns, 14 de febrer de 2011

NATURA no juga amb can Puig i Cadafalch.

Nosaltres no juguem amb can Puig i Cadafalch.
Ni hi juguem, ni hi apostem.
L'enquesta que fem en aquesta web ,es això, una enquesta, perquè la ciutadania se n'adoni de que can Puig va caient, ara per ara, peça a peça.
No és cap aposta. Que quedi clar. 
No ens sembla bé que es destaqui bàsicament l'Ajuntament d'Argentona com a responsable del que està passant al casal modernista, quan hi ha d'altres actors amb molta, moltíssima més responsabilitat. Un perquè n'és el titular, l'altre, la Generalitat, perquè si la propietat no pot fer-se càrrec del manteniment d'aquest Bé Nacional d'Interès Cultural, te el deure moral i l'obligació de fer-ho.
Tampoc no ens sembla bé que alguns dels que haurien de defensar can Puig i Cadafalch, estiguin més preocupats pel que fan les entitats conservacionistes, que pel que NO fan la propietat i el Govern de Catalunya.
Si voleu saber que fem aquestes entitats, heu d'anar als nostres mitjans d'informació, on sabreu que fem, perquè ho fem, i com ho fem.
Finalment, la crisi no es motiu per no fer res per salvar can Puig.
Tots plegats, hem d'exigir als responsables que d'una vegada per totes es posin d'acord, trobin els recursos i comencin a restaurar l'edifici modernista argentoní. Ens avala el dret urbanístic i de patrimoni: LLEI 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català (DOGC núm. 1807, d’11.10.1993) (article 67) i el Real Decreto Legislativo 2/2008, de 20 de junio, por el que se aprueba el Texto Refundido de la Ley de Suelo (article 9)No tenim temps per a perdre.