46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 7 d’octubre del 2010

Que passarà a les rieres del Maresme aquest cap de setmana?

Que passarà el cap de setmana si s'acumulen 100 litres de pluja a les rieres del Maresme? Sense plans de manteniment a curt termini, i sense un nou Pla de Rieres que sigui fidel a la situació urbanística actual i a les noves tecnologies de restauració, naturalització i millora (l'actual Pla de Rieres del Maresme és de 1990), podem anar directament a un caos en alguns dels seus trams més sensibles, com el tram final de les rieres de Sant Simó i Argentona a Mataró, la riera d'Arenys, el Torrent Roldós a Cabrils i Vilassar de Mar, entre d'altres de les més de 200 rieres del Maresme.I tot això passa en període de crisis, quan es tan difícil que les administracions actuin, i en època electoral, quan tota aquesta situació pot explotar davant dels que no han fet la feina.
I si aquest cap de setmana al final no plou, la situació de les rieres es perpetuarà i incrementarà en el temps: fins un proper i segur nou episodi de pluges intenses.