46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

diumenge, 10 de gener del 2010

Comencen a caure les peces del monument modernista de can Puig i Cadafalch: Argentona es mou per defensar-la










El passat 4 de gener, des d'aquest blog, Natura va demanar a les administracions que actuessin ràpidament per evitar la degradació creixent que afectada la casa de can Puig i Cadafalch d'Argentona. El que era una petició pel que consideravem que podia passar, és ara una constatació del que ha passat. A tot el que can Puig i Cadafalch ja havia perdut, ara cal sumar-li un element que coronava la part superior del vèrtex de la casa, i dos merlets d'obra vista. Us adjuntem la fotografia de com era fa 7 dies (esquerra) i com és avui (dreta).

Fins avui havien passat desenes de situacions meteorològiques pitjors que les que van afectar Argentona el 7 i 8 de gener, i la casa es mantenia d'empeus. Hagi estat el vent i la pluja que han ajudat a que caiguessin aquests elements, el responsable màxim és la falta de manteniment del monument. I també en son responsables els que haurien de fer el manteniment i no el fan. I penseu que això que us diem en aquest blog és el que es veu a simple vista, des del carrer. Segur que revisat el monument més acuradament, per dins i per fóra, tindriem clar que hi ha més danys; constatariem que estem perden un dels vaixells insignia del patrimoni arquitectònic argentoní.

Finalment, l'Ajuntament d'Argentona ha demanat a la Generalitat i a la propietat que endeguin les actuacions necessàries per protegir i conservar aquest monument nacional. . Esperem ara, que tot això serveixi perquè can Puig i Cadafalch deixi de malmetre's i es reconegui, d'una vegada per totes, el valor arquitectònic, social i estratègic que té.