46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dilluns, 15 de novembre del 2010

AFECTACIONS PER ARGENTONA DE LA RONDA MATARÓ

Reducció de mobilitat. Ens treuen l’accés a Mataró des de l’autopista de Granollers la C-60 al camí del mig i la façana litoral. De la mateixa manera tampoc podrem fer servir com fins ara la C-60 per entrar a Argentona venint de Mataró pel camí del mig o la façana litoral. Desviament d’aquest transit al camí del Cros i l'antiga carretera de Mataró convertint-les ens carreteres interurbanes sense estar preparades i en contra de la seva projectada pacificació com a vies de passeig i de lleure (la ruta del colesterol)

Macro Nus d'autopistes sobre la Riera d’Argentona, nus de formigó de 30 metres d’alçada en un entorn de connexió de espais naturals importantíssim; riera d’Argentona i les serralades Montnegre, Corredor i Litoral, amb una afectació de 100.000m2 de terres dins del nostre terme municipal.

Afectació al Barri del Cros i al projecte de 195 habitatges de  l'ARE de l'ampliació de 4 carrils, de la nova Ronda de Mataró amb un total de 10 carrils a tocar del barri i els habitatges projectats, 6 d'aquest carrils pas de l’autopista amb nivells de soroll molt per sobre del que permet la normativa actual i amb greus repercussions a la salut per la contaminació.

Contaminació atmosfèrica, amb la conseqüent pèrdua de la qualitat de l’aire que respirem i greus problemes de Salut Pública. Vivim en una vall on s’acumulen els gasos dels 50.000 vehicles de mitjana diària que circulen per l’autopista de Granollers i que passaran a més de 80.000 si es porten a terme les infraestructures previstes, aquest vehicles emeten substancies tòxiques que afecten directament a la qualitat del aire que respirem. Recents publicacions mèdiques han demostrat la relació entre la proximitat a l'autopista i l’augment de risc de malalties; l'arteriosclerosi en adults, alteracions en el desenvolupament pulmonar, risc de part prematur, risc de leucèmia en l'etapa infantil, càncer pediàtric ... son la punta de l’iceberg d’algunes de les malalties que aquests estudis epidemiològics avui ja han demostrat per la proximitat a les autopistes. Aquestes troballes suposen un important problema de salut pública que s'haurien de tenir en compte quan es planifiquen carreteres i ens portent a la conclusió que els cotxes com més lluny millor.

Contaminació acústica aquest important augment de transit incrementarà també proporcionalment la el soroll que ja rebem a la nostra vall de l’autopista.