42. Viatge. Els càtars a Occitània, França. 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre de 2021.

43è Viatge. Escòcia. Juny 2021.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

diumenge, 16 de maig de 2010

Tot i la crisi, l'Estat tornarà a llençar milions d'euros per l'aigüera!

(El Punt) Les platges del Baix Maresme que s'han quedat sense sorra pels temporals d'hivern es tornaran a regenerar amb sorra del fons marí. Així ho ha decidit el Ministeri de Medi Ambient, que ha anunciat que a partir del 20 de maig un vaixell draga començarà a treballar davant les costes de Premià i Masnou. La primera actuació serà per portar sorra a la Barceloneta, però a darrere hi ha el compromís de reomplir les platges del Baix Maresme. Són les mateixes que es van regenerar l'estiu passat, però que els temporals han fet desaparèixer. L'actuació que es va fer aleshores va costar prop de nou milions d'euros.
(Natura) No cal ser molt espabilat per saber que la regeneració de les nostres platges amb aquest sistema te una durada molt i molt limitada, fins que arriba el primer temporal important. Per tan, aquests milions d'euros que es gastaran ara per regenerar la platja de la Barceloneta, primer, i si encara queda temps i diners les del Maresme, són una manera molt escandalosa, i més en temps de crisis, de llençar diners a l'aigüera! Natura demana que s'estudii a fons els agents causants de la pèrdua de la sorra de les platges i s'estableixin accions més sostenibles, tan economicament com en el temps.