De 28 d'octubre a l'1 de novembre. 30è Viatge: Descobrim el Perigord (França). Natura, paisatges, senderisme i gastronomia. Queden 6 places.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

diumenge, 18 d’abril de 2010

Els argentonins coneixen el traçat del tren orbital


Tot i les quatre gotes que queien a primera hora del matí, 45 persones han assistit a la Caminada per conèixer el Traçat del Tren orbital per Argentona, que guiats per Xavier Collet, regidor d'urbanisme de l'Ajuntament d'Argentona, Àlex Hervàs, agricultor ecològic de ca l'Elies, i Oriol Bassa, enginyer de forests, han caminat els 6 quilòmetres que separen ca l'Elies i la Baronia del Viver fins a can Matabens i la Riera de Pins, reseguint el traçat del tren orbital pel municipi argentoní, segons la reserva de sòl aprovada el passat 14 d'abril per la Generalitat de Catalunya. Així, s'ha parlat del traçat en túnel i fals túnel, que afectaria el primer tram, des de Mataró fins a ca l'Elies, i a partir d'aquí aniria fins a l'Estació, prevista a la Plaça del Molí, i seguiria a cel obert, però per sota de cota de carrer, fins arribar a can Matabens, on s'enfilaria en un petit viaducte fins a entrar al túnel, al costat esquerra de l'actual túnel de l'Autopista, prop de can Navas. Ara caldrà esperar el projecte, per veure com es concreta aquesta infraestructura, i comprovar si es garanteix el mínim impacte ambiental per Argentona i els argentonins.