Conferència Els llibres de natura i senderisme del Maresme, 20 d'abril
7è Curset de Ratafia d'Argentona. 16 de juny
XIX Trobada dels Amics del Castell de Burriac, 10 de juny de 2018
32è Viatge. Provença de les Lavandes i els Girasols, el 6,7 i 8 de juliol. Oberta llista d'espera.
33è. Viatge. Islàndia, terra de foc i gel. Juliol 2018. Oberta llista d'espera.
34è. Viatge. Romania, l'Europa més original, agost 2018. Oberta llista d'espera.
35è. Viatge. Les Landes i Burdeus (França). Pont de l'1 (1,2,3 i 4) de novembre de 2018. Queden 26 places.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 2 de febrer de 2012

El fred intens també ens beneficia

El fred d'aquests dies no es dolent per a tothom. Si per una banda podem destacar els danys importants que causa el fred a pagès, on pot afectar greument els conreus més sensibles que no tenen protecció, és també a pagès i al bosc on aquest fred intens pot tenir efectes beneficiosos.

Concretament, perquè pot eliminar del tot, o reduir de forma important, el número d'individus de diverses espècies d'insectes patògenes per la vegetació de les àrees agrícoles i forestals, especialment les que, procedents de climes tropicals o subtropìcals, han invaït el nostre pais.

Així mateix, el fred intens ens pot incrementar la brotada d'alguns arbres gfruiters i de la vinya, sempre que aquests dies encara no ho haguessin fet, ja que si no, el fort fred podria cremar els brots tendres.

dimecres, 1 de febrer de 2012

Cal protegir els llimoners pel fred intens que s'espera aquests dies

Molt de fred, especialment a partir d'avui, amb màximes de 6 sota zero pel proper dissabte. Recomanem protegir aquelles espècies vegetals sensibles al fred, com ara els llimoners, tarongers i mandariners, i anar amb compte amb les zones on s'acumuli aigua i es pugui gelar, especialment les zones de rec d'espais públics i privats.