Conferència Els llibres de natura i senderisme del Maresme, 20 d'abril
7è Curset de Ratafia d'Argentona. 16 de juny
XIX Trobada dels Amics del Castell de Burriac, 10 de juny de 2018
32è Viatge. Provença de les Lavandes i els Girasols, el 6,7 i 8 de juliol. Oberta llista d'espera.
33è. Viatge. Islàndia, terra de foc i gel. Juliol 2018. Oberta llista d'espera.
34è. Viatge. Romania, l'Europa més original, agost 2018. Oberta llista d'espera.
35è. Viatge. Les Landes i Burdeus (França). Pont de l'1 (1,2,3 i 4) de novembre de 2018. Queden 26 places.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 3 de novembre de 2011

Arribades les pluges, ara ve la Mostra de Bolets d'Argentona!

Natura presenta la XVII Mostra de Bolets d'Argentona, que enguany es farà a l'Agropecuària d'Argentona, davant la Font de Sant Domingo, al carrer Gran d'Argentona, i que estarà obert les 24 hores dissabte i diumenge.

Els bolets, com a les altres ediccions, es classificaran com a comestibles, tòxics i sense interès culinari, i es presentarà per primera vegada a l'aparador de l'Agropecuària Argentona.

Els que vulguin col.laborar en la realització de la mostra, poden contactar amb Natura a través del seu mail naturamaresme@gmail.com.

Inicialment la mostra s'havia de fer a l'entrada de la sala d'Argentona. Tot i que es va sol.licitar el passat abril, l'Ajuntament d'Argentona no ha autoritzat enguany l'activitat, esperant que es redacti el reglament d'usos de l'instal.lació.

A la Mostra, que es realitza per setzena vegada, hi col.laboren la Federació ADF Maresme, la secció de natura del Centre d'Estudis Argentonins, l'Ajuntament d'Argentona i la pròpia Agropecuària Argentona.

dimecres, 2 de novembre de 2011

Es paralitza la dessaladora de Blanes, una infrastructura que ha costat més de 150 M d'euros

Segons publica La Vanguardia, l'Agencia Catalana de l'Aigua ha paralitzat la planta dessaladora de Blanes, que abastia d'aigua els municipis de l'Alt Maresme i de la Selva marítima, amb una població de més de 400.000 persones a l'estiu.

L'instal.lació, inaugurada el 2003 i ampliada el 2008, amb una inversió que supera els 150 milions d'euros, facilitava aigua a un territori que inicialment s'abastia de la Tordera i d'altres aqüífers locals menors, però que amb el desenvolupament urbanístic, tan residencial, com industrial i agrícola, estàven sobreexplotats, i no podien abastar tota la demanda d'aigua.
La planta es paralitza perquè, segons diuen, l'aigua generada és massa cara, però quan es va fer, l'any 2002-2003, es deia tot el contrari. Així, s'obre tot un conjunt de qüestions que caldrà resoldre, concretament:
  • Hi havia mala planificació quan es va optar fer construir i ampliar aquesta instal.lació?
  • Qui proveirà d'aigua als municipis de l'Alt Maresme i la Selva marítima en els períodes de sequera del futur?
  • Com resultarà afectada la salinització de l'aqüífer de la Tordera al proper estiu?
  • Quin cost te l'amortització anual d'aquesta instal.lació i com es paga?
  • Quin cost tindrà la reobertura de les instal.lacions en cas de demanda d'aigua?
  • S'ajustarà el creixement urbanístic a les disponibilitats reals d'aigua del territori?
  • Es potenciaran i aplicaran les mesures d'estalvi d'aigua als habitatges, indústries, l'hosteleria i l'agricultura?
Finalment, desconeixem si hi ha un pla director d'infraestructures, tan abans com ara, que justifiquessin la construcció d'aquesta instal.lació, i ara la seva paralització momentànea.

Des de Natura demanem que de forma immediata i continuada s'apliquin bàsicament criteris sostenibles a la gestió de l'aigua.

Si voleu saber més de la dessaladora de Blanes

dimarts, 1 de novembre de 2011

El desè viatge de natura es converteix en un èxit (asso!!!)

Fuentona de Muriel. (O. Bassa)
Magnífic viatge a Sòria -un 10!, deien la majoria dels participants, quatre dies on espais naturals com Rio Lobos, la Laguna Negra, la Fuentona o el sabinar de Calatañazor, juntament amb San Esteban de Gormaz, el propi poble medieval de Catalañazor i el castell de Gormaz han fet que les hores passessin ràpidament...

Rio Lobos.
 Ermita de San Bartolomé (J.Batlle)
I sense descuidar-nos la bona cuina del Convento de San Esteban, on la sopa castellana, el filet d'ibèric i sobretot el DO Ribera del Duero Crianza 2006 van convertir una taula d'amics en una festa gastronòmica!

I sobretot gràcies als guies i especialment a tots els que heu compartit aquests dies amb nosaltres.

Fins a Euskadi 2012!