46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

divendres, 13 de novembre del 2009

Vols que es tanqui la Pedrera de la Feu d'Argentona?

L'any 2011 s'acaba el permís miner per explotar la Pedrera de la Feu d'Argentona. L'Ajuntament i la Generalitat, els actuals equips de govern, com els altres, han demostrat la seva ineficàcia davant aquest tema i s'han especialitzat en mirar cap un altra costat. Només la pressió dels ciutadans farà tombar la truita i obligar a les administracions a fer la feina que han de fer: controlar la pedrera (encara no te la llicència adequada a la nova normativa ambiental!) i tancar-la! Començem a desmuntar la Pedrera de la feu! Vota a l'enquesta que tenim al costat d'aquesta entrada. Que sàpiguen els nostres polítics que els argentonins no volem la Pedrera de la Feu!

dilluns, 9 de novembre del 2009

Cada vegada costa més trobar bolets! El canvi climàtic n'és una de les causes

Cada vegada costa més trobar bolets, perquè cada vegada hi ha més boletaires, i sobretot perquè estem inmersos dins el canvi climàtic, amb un clima canviant que ja no bé definit per unes estacions concretes i clares, si no per un seguirt de canvis ambientals molt diversos, fent calor quan ha de fer fred, i fred quan hauria de fer calor, i al cap d'uns dies tot canvia altre cop. Us recomanem de mirar aquest video sobre cannvi climàtic i apuntar-vos als qui intentem que no acabem amb l'equilibri del planeta Terra.

http://www.youtube.com/watch?v=IE4Rz8Q84gE&feature=player_embedded

diumenge, 8 de novembre del 2009

ÈXit de la XV Edicció de la Mostra de Bolets d'Argentona


Tot i les condicions metereològiques desfavorables, hem aconseguit trobar i classificar 40 espècies de bolets, i les hem trobat als termes municipals d'Argentona, Òrrius i Dosrius. La mostra ha estat visitada per unes 600 persones.

Com a novetats d'enguany hi havia una lupa binocular per poder observar les espores dels bolets i un power point "Anem, a conèixer els bolets d'Argentona", elaborat per l'Equip d'Educació Ambiental de Natura"