46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dimarts, 16 d’agost del 2011

Senyals de trànsit per evitar la mort d'eriçons i toixons a les carreteres

L'Ajuntament de Lliça de Vall ha instal.lat senyals per a protegir la fauna saltvatge dels cotxes quan travessa la carretera.

Des de Natura, considerem que la instal.lació de senyals per a la fauna una acció molt important per sensibilitzat als conductors i conductores de que estan transitant per una zona usada pels animals com a pas. Això, per exemple, al Maresme seria molt útil per protegir les poblacions d'eriçó, toixó, així com d'altres petits mamífers, amfibis i rèptils, que a més d'estar protegits, son beneficiosos per l'home en quan eviten plagues d'insectes.
Així, en carreteres com la de Vilassar de Mar a Argentona, la carretera del Cros a Argentona, el Pla d'en Grau a Malgrat de Mar, la carretera de Fogars a Tordera o la Carretera de Sant Iscle a Sant Cebrià de Vallalta, aquestes senyals evitarien la mort de desenes d'espècies protegides. Per citar-ne un exemple, en un estudi fet per un enginyer de forests, a la carretera de Vilassar de Mar al Cros morien anualment més de trenta eriçons.

Per altra banda, situar un eriçó o un toixó en el pictograma de la senyal, apropa més aquesta a l'usuari maresmenc, que no l'imatge habitual d'un cèrvol en els senyals convencionals.

dilluns, 15 d’agost del 2011

Tornarem a fer que es parli de Puig i Cadafalch i la seva casa d'Argentona a la Diada Nacional de Catalunya

Per segon any consecutiu, les entitats argentonines Natura i Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell, organitzen la Diada Puig i Cadafalch d'Argentona, el proper 8 i l'11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya.

Enguany les activitats es concreten el dijous, 8 de setembre, amb una conferència sobre la vida de Puig i Cadafalch, a càrrec del Dr. Albert Balcells, i el diumenge, 11 de setembre, amb un Taller de Pintar pels nens petits referent a l'arquitectura modernista del casal argentoní, i finalment, a la Descoberta del Casal a càrrec de l'historiador Enric Subiñà i l'enginyer i paisatgista Oriol Bassa.

Aquestes entitats continuaran difonen la figura de l'arquitecte modernista, la seva relació amb Argentona, i la defensa del seu patrimoni, especialment Can Puig i cadafalch, que es troba en un estat creixent i continuat de degradació que podria comportar la seva pèrdua.