7è Curset de Ratafia d'Argentona. 16 de juny
XIX Trobada dels Amics del Castell de Burriac, 10 de juny de 2018
32è Viatge. Provença de les Lavandes i els Girasols, el 6,7 i 8 de juliol. Oberta llista d'espera.
33è. Viatge. Islàndia, terra de foc i gel. Juliol 2018. Oberta llista d'espera.
34è. Viatge. Romania, l'Europa més original, agost 2018. Oberta llista d'espera.
35è. Viatge. Les Landes i Burdeus (França). Pont de l'1 (1,2,3 i 4) de novembre de 2018. Queden 24 places.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

diumenge, 10 de gener de 2010

Comencen a caure les peces del monument modernista de can Puig i Cadafalch: Argentona es mou per defensar-la


El passat 4 de gener, des d'aquest blog, Natura va demanar a les administracions que actuessin ràpidament per evitar la degradació creixent que afectada la casa de can Puig i Cadafalch d'Argentona. El que era una petició pel que consideravem que podia passar, és ara una constatació del que ha passat. A tot el que can Puig i Cadafalch ja havia perdut, ara cal sumar-li un element que coronava la part superior del vèrtex de la casa, i dos merlets d'obra vista. Us adjuntem la fotografia de com era fa 7 dies (esquerra) i com és avui (dreta).

Fins avui havien passat desenes de situacions meteorològiques pitjors que les que van afectar Argentona el 7 i 8 de gener, i la casa es mantenia d'empeus. Hagi estat el vent i la pluja que han ajudat a que caiguessin aquests elements, el responsable màxim és la falta de manteniment del monument. I també en son responsables els que haurien de fer el manteniment i no el fan. I penseu que això que us diem en aquest blog és el que es veu a simple vista, des del carrer. Segur que revisat el monument més acuradament, per dins i per fóra, tindriem clar que hi ha més danys; constatariem que estem perden un dels vaixells insignia del patrimoni arquitectònic argentoní.

Finalment, l'Ajuntament d'Argentona ha demanat a la Generalitat i a la propietat que endeguin les actuacions necessàries per protegir i conservar aquest monument nacional. . Esperem ara, que tot això serveixi perquè can Puig i Cadafalch deixi de malmetre's i es reconegui, d'una vegada per totes, el valor arquitectònic, social i estratègic que té.