46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

diumenge, 24 de març del 2013

Els Bassa i Vila presenten l'arbre de familia a Argentona

La presentación de l'arbre de familia dels Bassa Vila va ser un éxit extraordinari, que va reunir al Saló de Pedra d'Argentona un cenetenar de persones, que venien des d'Argentona, Granollers, Cànoves, Sant Antoni de Vilamajor, Mataró, entre d'altres.

Oriol Bassa va presentar l'arbre familiar que neix al 1540, i que recull 545 persones i 245 famílies, i que a part dels cognoms Bassa i Vila, incorpora els d'Ibora, Juvany, Nogueres, Calafell, Serra, Casavella, Pibernat, Rodon dels Albes, Teixidor... i així fins a 291 cognoms diferents.

Els Bassa argentonins, son originaris de Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor, hi arribaren a la Vila pels vols de 1850, com també ho feren els Clavell, els Moré, els Donadeu, els Boter i els Bassa Ocerans (ascendents de l'alcalde Julià Carbonell Bassa), que provenien dels mateixos municipis situats als peus del Montseny.

L'arbre, segons indicava Bassa, continuarà ampliant-se amb les investigacions que s'aniran fent, i que des d'ara comptem amb la col.laboració d'altres llinatges de Bassa, com els de Granollers, i que paral.lelament convocaran per l'any 2014 la trobada dels Bassa de tot Catalunya a Argentona. Actualment hi ha Bassa, a més d'Argentona, a Granollers, Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor, Vilassar de Mar, Torroella de Montgrí, La Pera, Cànoves, Llinars, i fora de Catalunya, a Austria, Holanda i a Siria.