7è Curset de Ratafia d'Argentona. 17 de juny
32è Viatge. Provença de les Lavandes i els Girasols, el 6,7 i 8 de juliol. Oberta llista d'espera.
33è. Viatge. Islàndia, terra de foc i gel. Juliol 2018. Oberta llista d'espera.
34è. Viatge. Romania, l'Europa més original, agost 2018. Oberta llista d'espera.
35è. Viatge. Les Landes i Burdeus (França). Pont de l'1 (1,2,3 i 4) de novembre de 2018. Queden 20 places.
36è. Viatge, Kenia. Del 27 de desembre de 2018 al 5 de gener de 2019. Només ens queden 6 places.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 15 de desembre de 2012

Ara toca restaurar la Pedrera de la Feu

L'empresa que explotava la Pedrera de la Feu se li va acabar el permís per a treure pedra, i mesos abans va entrar en concurs de creditors.

Arribats a aquest punt, és fa necessari actuar per a restaurar l'espai degradat, i evitar que en una propera época de bonança, hom volgués recuperar l'extracció de pedra en aquest propi espai. Caldria demanar l'aixecament de la fiança que aquesta empresa tenia dipositada a la Generalitat, i procedir a la redacció d'un projecte de restauració de la Pedrera de la Feu, que incorporés l'estat actual de l'activitat, i permetés la recuperació dels sistemes naturals i el tencament permanent de l'explotació. Ja vam denunciar en el seu moment que la fiança era massa petita pels danys causats al medi, però considerem que és suficient per fer la feina positivament.

Des de Natura considerem que la restauració l'hauria de liderar l'Ajuntament d'Argentona, amb el suport del Parc Serralada Litoral, negociant-la amb el Departament competent de la Generalitat de Catalunya i, si cal, cercar el suport de la Diputació de Barcelona, i sense oblidar-se de les entitats del territori que hem defensat la clausura de la Pedrera.

Estem en un punt i apart sobre la Pedrera de la Feu. Cal continuar fins que les alzines i roures recuperin l'espai arrabassat.