31è. Viatge. El Segrià, d'Utxesa a Lleida. Data per determinar.
32è Viatge. Provença de les Lavandes i els Girasols, el 6,7 i 8 de juliol. Només queden 18 places.
33è. Viatge. Islàndia, terra de foc i gel. Juliol 2018. Només ens queden 2 places.
34è. Viatge. Romania, l'Europa més original, agost 2018. Només ens queden 2 places.
35è. Viatge. Les Landes i Burdeus (França). Pont de l'1 de novembre de 2018.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

diumenge, 18 de març de 2012

Sense noticies de la pedrera de la Feu!

Pedrera de la Feu. ICC. 2008 (ara es encara més gran)
L'empresa que fins no fa massa explotava la pedrera de la Feu, segons el Punt, va entrar fa mesos en concurs de creditors. Durant el 2010 i 2011, s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya diversos Edictes pels quals es comunicava al titular de l'explotació, que s'obria expedient de caducitat de la mateixa per falta d'entrega dels plans d'explotació. Uns plans que, per altra banda, quan aquesta pedrera funcionava amb absoluta normalitat, tampoc s'entregaven i encara menys es complien.

Tot i que la pedrera no disposa de llicencia ambiental adequada a la normativa vigent, segons va afirmar-ho l'alcalde d'Argentona el juny de 2011, per molt que algú s'entesti a fer-nos creure que no necessita llicència ambiental, hi ha qui aprofita l'espai per anar-hi abocant residus de la construcció (foto adjunta) i, segons ens han informat, s'hi va dipositar sense cap control tota l'antiga estació de tren de Sant Andreu de Llavaneres, remodelada recentment. En els darrers mesos, però, l'Ajuntament d'Argentona ha vingut controlant periòdicament l'espai per evitar aquests abocaments, tot i que s'ha continuat extreient pedra de la mateixa.

Mentre duri la crisi, aquesta activitat extractiva estarà adormida, però quan es recuperi l'economia del país, si abans no hem resolt la seva situació legal, i l'hem tencada definitivament, la Feu pot tornar a ser el maldecap de centenars d'Argentonins que viuen aprop d'aquesta pedrera, de tots els que estimem el paisatge argentoní, i dels excursionistes que es juguen la vida quan caminen pels corriols de la Font del Ferro i el Turó dels Cirers i arriben a un penyasegat de 50 metres d'alçada, sense cap tipus de protecció.
Des de Natura demanem a qui tingui la responsabilitat per tencar la Pedrera de la Feu, que es posi les piles i actui en la diligència que estableix la normativa, en defensa dels interessos dels argentonins i del propi territori.

Des de Natura, no deixerem que la Feu continui adormida: la volem tencada!