46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 1 de setembre del 2011

L'Antiga Via de Parpers en estat d'abandonament

Un any desprès de l'obertura del tram superior de la Via de Parpers, quan es van ensenyar les obres d'excavació i consolidació executades, i un tram preparat per ser visitable, avui ens trobem un espai abandonat, sense manteniment, i on l'erosió generada per les aigües pluvials superficials ha afectat les obres executades de forma important i les herbes tapen tot l'itinerari. La situació es més greu al tram inferior de l'històric camí, on les proteccions dels talussos han cedit i hi ha alguns trams de mur caiguts o a punt de caure (imatge de la dreta).

Nosaltres ens preguntem perquè es va deixar oberta una àrea de la via que no es podia mantenir, i perquè no s'ha arribat a acords amb el propi Parc Serralada Litoral o les ADF, per exemple, per fer-ne un mínim manteniment.

A més, demanem com es que no es van dissenyar acuradament les actuacions hidràuliques, per evitar que les aigües pluvials poguessin afectar tant i tan ràpidament la via.

Per això, Natura demanarà el suport d'altres entitats, com el CEA, i del Consell de Patrimoni, per demanar a les administracions responsables que actuin per evitar la contínua degradació de la via romana de Parpers.