46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

diumenge, 20 de juny del 2010

Endrecerem o ens deixerem desendreçar el nostre territori?

Un territori sense normatives urbanístiques consolidades i que impliquin un desenvolupament sostenible i equilibrat del territori, i la protecció i conservació dels seus valors ambientals i paisatgístics, pot acabar alterat, densament urbanitzat i degradat. Aquí es on es troben diversos municipis, i en especial Argentona, on tot i que s'ha actuat decididament en projectes que podrien haver esgarrat la comunitat, aconseguint salvaguardar el territori, com l'ARE del Cros o la línea del tren orbital, tenim avui davant nostre nous projectes que pressionaran directament els espais agrícoles i forestals, com l'ampliació de les autopistes, o bé incrementaran en un futur la pressió urbanística pel desenvolupament de nous sòls urbanitzables.

Compartim aquestes reflexions amb diferents Plataformes que estant neixen aquests dies, com també amb l'interessant article que Lluís Mas publicava al darrer número de la revista de l'Associació de Veïns d'Argentona, el Banc de la Plaça (www.avargentona.com/banc/index.html)

Per Natura, fa temps que estem en un punt on podem triar per un territori equilibrat, ordenat i sostenible, o bé per malbaratar sòl, recursos i futur. La crisi ens ha donat un temps mort, però no tardarem gaire a continuar aquest viatge. Es per això que caldria estar ben preparats i disposar de les eines i del capital humà per defensar aquesta terra. No us sembla?