Conferència Els llibres de natura i senderisme del Maresme, 20 d'abril
7è Curset de Ratafia d'Argentona. 16 de juny
XIX Trobada dels Amics del Castell de Burriac, 10 de juny de 2018
32è Viatge. Provença de les Lavandes i els Girasols, el 6,7 i 8 de juliol. Oberta llista d'espera.
33è. Viatge. Islàndia, terra de foc i gel. Juliol 2018. Oberta llista d'espera.
34è. Viatge. Romania, l'Europa més original, agost 2018. Oberta llista d'espera.
35è. Viatge. Les Landes i Burdeus (França). Pont de l'1 (1,2,3 i 4) de novembre de 2018. Queden 26 places.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 24 de juny de 2010

Neix la plataforma per aturar les noves autopistes que han d'atravessar el Maresme

Ahir dimarts 22 de Juny al vespre estava convocada la reunió per la creació de un equip de treball pel desenvolupament de una plataforma unificada i transversal de totes les persones i entitats preocupades pel futur del territori, i especialment per aturar les obres dels laterals de la Ronda de Mataró, que son el primer tram de la nova carretera C-31, futura via de desdoblament de la l’autopista C-32, que vol travessar tot el Maresme. I treballar per arribar a una nova proposta i model de mobilitat al Maresme.

En l’acte ens varem reunir representants de 23 entitats del Maresme, des de Montgat fins a Pineda i es va arribar al següent acord per unanimitat:

Creació de una plataforma conjunta per coordinar les entitats amb el nom de Coordinadora Preservem el Maresme amb l’objectiu de “que no ens trinxin la comarca” i el lema “Aturem el Pla de Mobilitat”
En l’acte s’organitzaren 3 comissions de treball ens les que s’hi varen repartir totes les entitats; Comissió tècnica - Comissió de comunicació - Comissió d’accions. I es van triar com a portaveus a Antoni Esteban i Lluís Mas.

La nova “Coordinadora Preservem el Maresme” s’obre a totes les entitats i persones que comparteixin el seu objectiu i convida a l’administració i partits politics a definir un nou model de mobilitat per la nostra comarca que compti amb la participació dels seus vilatans.

Es va acordar la propera reunió oberta de la coordinadora, pel proper dimecres dia 7 de juliol a les 20h Mataró en el local de l’Associació de Veïns del Camí de la Serra, per consensuar un manifest que expressi la voluntat conjunta de la Coordinadora, i del que se’n farà lectura en el proper “tall de la N-II” del programat pel 9 de Juliol, organitzat per les plataformes NO N-II del maresme. En la reunió del dia 7 també es començaran a presentar i consensuar els plans d’acció de les diferents comissions.

Relació d’entitats representades:

Plataforma Camí Ral de Premià de Mar – Rafael Anguera, Federació d'Associacions de Veïns de Mataró (FAVM) – Jesús Nieto / Àngel Prats, Plataforma Cívica de Vilassar de Mar – Antoni Esteban, Coordinadora NO-NII (Masnou, Premià i Vilassar de Mar,
Associació de veïns de la Xinesca (Vilassar de Mar, Associació de veïns del Camí de la Serra – Marta Gutiérrez / José M. Campaña, Opció per Vilassar(OPV) – Xavier Santamaria, Plataforma Cívica el Masnou 21 – Pere Compañó, Unió de Pagesos – Pep Riera, Toni Llimona,Plataforma Maresme – Joan Comas, Revolta Global Maresme -EA (Montgat) – Artur Galve, Trobades Alternatives del Baix Maresme – Fernando González,
Cooperativa de consum responsable de Premià de Dalt - Àngel Pagés, Plataforma El Roure de Dosrius - Jordi Pagés, Associació de Veïns de Cerdanyola (Mataró, Terra Verda (Grup ecologista del barri de Cerdanyola de Mataró, Plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda – David Pavón, Fot-li castanya! (Canet de Mar) – Albert Herrero, PTP promoció del Transport Públic – Albert Gragera, Oil Crash Observatory (OCO) - Joaquim Ballebrera, Col·lectiu Ronda - Agnés Garcia, Associació de Veïns d’Argentona - Lluís Mas. A la qual s'adhereix l'entitat Natura, Francesc Navarro