46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 4 de juny del 2009

Planta de Tractament d'Escòries d'incineradores de RSU de Dosrius

Ecodiari. Volen instal·lar un planta de tractament d’escòries d’incineradores de RSU i un abocador d’escòries dins una pedrera en restauració de Dosrius
La Plataforma El Roure, amb el suport de diverses associacions de veïns i altres entitats de Dosrius, han iniciat la campanya d’oposició a aquest projecte. L’Aajuntament i l’empresa Pedreres Rusc han signat un Conveni ple d’irregularitats que oculta la intenció de crea-hi també un abocador tal com altres informes oficial confirmen.
La ubicació d’aquestes activitats hipotecaria la restauració integral de la pedrera i, alhora, suposaria una activitat d’alt risc ja que tal i com diu la legislació la restauració de pedreres amb escòries només es pot realitzar en el cas d’espais d’extracció d’argiles, pel perill que suposa la lixiviació en sòls permeables.

Paral·lelament denunciem que la pròpia Ordre de Valorització d’escòries, que és poc exigent, no s’ha aplicat amb rigor com demostren diversos episodis de muntanyes d’escòries a cel i sòl obert (Mataró, Girona, Viladecans). Tot plegat és una mostra més dels resultats d’una política de residus finalista que no ha prioritzat amb fermesa la minimització en origen externalitzant les greus problemàtques ambientals derivades de la incineració.

+ informació:

Manifest contra les escòries.

Dossier Escòries No!