Conferència Els llibres de natura i senderisme del Maresme, 20 d'abril
7è Curset de Ratafia d'Argentona. 16 de juny
XIX Trobada dels Amics del Castell de Burriac, 10 de juny de 2018
32è Viatge. Provença de les Lavandes i els Girasols, el 6,7 i 8 de juliol. Oberta llista d'espera.
33è. Viatge. Islàndia, terra de foc i gel. Juliol 2018. Oberta llista d'espera.
34è. Viatge. Romania, l'Europa més original, agost 2018. Oberta llista d'espera.
35è. Viatge. Les Landes i Burdeus (França). Pont de l'1 (1,2,3 i 4) de novembre de 2018. Queden 26 places.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dissabte, 17 d’octubre de 2015

L'Ajuntament d'Argentona i Natura es reuneixen per parlar de la poda a la vila

El passat divendres 9 d'octubre, representants de l'entitat Natura es van reunir amb el Sr. Eudald Calvo, Alcalde d'Argentona, i el Sr. Salvador Casas, Regidor d'Espai Públic, per tal de fer-los arribar personalment -com ja s'habia fet anteriorment per correu electrònic- el nostre malestar per haver avançat la poda en un moment desfavorable per les condicions ambientals, i pel tipus de poda aplicada de brocada curta-, i aplicar una poda tan severa abans de disposar d'un Pla de Gestió Sostenible de la Poda que, a parer de la nostra entitat, hauria de definir el tipus de poda aplicar i el planning.

Natura va proposar que la direcció tècnica de la poda anés a càrrec de la Regidoria de Medi Ambient, i no  de la de'Espai Públic i de Serveis, ja que la primera disposa dels coneixements necessaris per portar-la a bon terme.

Casas va insistir en que continuarien podant, d'acord amb els criteris dels tècnics consultats per l'Ajuntaments i d'un informe de l'Universitat de Lleida que no ens van ensenyar, però que es comprometien a dialogar amb Natura com un agent del territori en la preservació del patrimoni; concretament, es van comprometre a fer-nos arribar immediatament el llistat de carrers a podar i el tipus de poda a aplicar -que encara no hem rebut- , i a consultar-nos en el moment de la redacció del Pla de Gestió a la propera primavera.

Finalment, Natura va esmentar que, en cap cas, acceptaria aquest tipus de poda per l'Arbreda Monumental de l'Avinguda Marina, ja que el propi Catàleg i la seva normativa no ho admetien.