7è Curset de Ratafia d'Argentona. 17 de juny
32è Viatge. Provença de les Lavandes i els Girasols, el 6,7 i 8 de juliol. Oberta llista d'espera.
33è. Viatge. Islàndia, terra de foc i gel. Juliol 2018. Oberta llista d'espera.
34è. Viatge. Romania, l'Europa més original, agost 2018. Oberta llista d'espera.
35è. Viatge. Les Landes i Burdeus (França). Pont de l'1 (1,2,3 i 4) de novembre de 2018. Queden 20 places.
36è. Viatge, Kenia. Del 27 de desembre de 2018 al 5 de gener de 2019. Només ens queden 6 places.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

diumenge, 25 de gener de 2015

Morint-se el PI GROS DEL SANT CRIST D'ARGENTONA, arbre monumental catalogat

Un dels elements més significatius del patrimoni natural argentoní, propietat de l'Ajuntament d'Argentona, i declarat arbre monumental d'interès local i comarcal, el Pi Gros del Sant Crist, a l'entrada sud d'Argentona, està agonitzant i morint, des de fa setmanes, sense que els tractaments aplicats hagin pogut evitar-ho.

Segons ens han informat des de l'Ajuntament, l'hauria afectat algun fong... i per Natura, considerem que en tractar-se d'un arbre monumental catalogat,  s'hagués hagut de cercar solucions a través d'experts en aquest tipus de patologies, ja que la majoria d'aquestes malalties tenen cura, i a més, informar-ho al Consell de Patrimoni de la Vila, que vetlla per la preservació i protecció dels elements catalogats del municipi. 

Aquest arbre, que ha format part de les postals d'Argentona des de que es va inventar la fotografia, i que va veure passar soldats francesos a l'època de la Guerra del Francès, soldats carlistes i l'exèrcit republicà i l'exèrcit franquista, el tramvia... aviat només el podrem trobar en les fotografies i els llibres d'història.