46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 23 de gener del 2014

Qui sap què amb Can Ballot.

Escoltant a la Ràdio aquest matí al Sr.Ferran Armengol, Alcalde d'Argentona, ens ha informat que la masia de Can Ballot ja estava sota l'atenta vigilància de l'Ajuntament, molt abans de que comencés a caure la teulada. I que, segons ha confirmat Armengol, se li van fer diversos requeriments per escrit a la propietat, aleshores Catalunya Caixa, avui el "banc dolent" de la Sareb. Uns requeriments que, pel que sembla, no van donar cap resultat, a tenor de com avui està la masia.

Recordem que can Ballot no és un edifici qualsevol, sinó un element catalogat com a BCIL pel planejament vigent, que vol dir una de les màximes proteccions que podem donar des de l'administració al patrimoni local.

El que no sabem és perquè s'ha tingut d'esperar a una denúncia del Centre d'Estudis Argentonins i de Natura perque s'informés a la ciutadania, i perquè això no s'ha tractat mai, en forma, al Consell Municipal del Patrimoni d'Argentona, que és l'òrgan de participació ciutadana que vetlla pel patrimoni argentoní.

Natura, atenent-nos al reglament de l'esmentat Consell, del qual en formem part, demanarà la realització amb caràcter d'urgència d'un Consell de Patrimoni, amb un punt de l'ordre del dia referent a les actuacions realitzades per l'Ajuntament d'Argentona respecte als danys a can Ballot. Així mateix, demanarem la redacció d'un informe sobre l'estat d'aquest BCIL per part dels tècnics municipals, d'acord amb l'article segon. c. de l'esmentat reglament.