7è Curset de Ratafia d'Argentona. 17 de juny
32è Viatge. Provença de les Lavandes i els Girasols, el 6,7 i 8 de juliol. Oberta llista d'espera.
33è. Viatge. Islàndia, terra de foc i gel. Juliol 2018. Oberta llista d'espera.
34è. Viatge. Romania, l'Europa més original, agost 2018. Oberta llista d'espera.
35è. Viatge. Les Landes i Burdeus (França). Pont de l'1 (1,2,3 i 4) de novembre de 2018. Queden 20 places.
36è. Viatge, Kenia. Del 27 de desembre de 2018 al 5 de gener de 2019. Només ens queden 6 places.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 23 de gener de 2014

Qui sap què amb Can Ballot.

Escoltant a la Ràdio aquest matí al Sr.Ferran Armengol, Alcalde d'Argentona, ens ha informat que la masia de Can Ballot ja estava sota l'atenta vigilància de l'Ajuntament, molt abans de que comencés a caure la teulada. I que, segons ha confirmat Armengol, se li van fer diversos requeriments per escrit a la propietat, aleshores Catalunya Caixa, avui el "banc dolent" de la Sareb. Uns requeriments que, pel que sembla, no van donar cap resultat, a tenor de com avui està la masia.

Recordem que can Ballot no és un edifici qualsevol, sinó un element catalogat com a BCIL pel planejament vigent, que vol dir una de les màximes proteccions que podem donar des de l'administració al patrimoni local.

El que no sabem és perquè s'ha tingut d'esperar a una denúncia del Centre d'Estudis Argentonins i de Natura perque s'informés a la ciutadania, i perquè això no s'ha tractat mai, en forma, al Consell Municipal del Patrimoni d'Argentona, que és l'òrgan de participació ciutadana que vetlla pel patrimoni argentoní.

Natura, atenent-nos al reglament de l'esmentat Consell, del qual en formem part, demanarà la realització amb caràcter d'urgència d'un Consell de Patrimoni, amb un punt de l'ordre del dia referent a les actuacions realitzades per l'Ajuntament d'Argentona respecte als danys a can Ballot. Així mateix, demanarem la redacció d'un informe sobre l'estat d'aquest BCIL per part dels tècnics municipals, d'acord amb l'article segon. c. de l'esmentat reglament.