46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dimecres, 20 de febrer del 2013

Cerveses si, però gambes vermelles i fresques per sushi no

De vegades, caldria revisar les normatives de salud i consultar les poblacions d'algunes espècies d'animals abans de fer anuncis publicitaris que poden tenir una gran incidència entre la població.

Així, tot i que molts dels de Natura ens agrada, tan la tasca de divulgació de la cultura popular i les tradicions que fa aquesta empresa de cerveses catalana, com les seves begudes, això no ens limita a l'hora de comentar un anunci que per Natura, te dos efectes que poden afectar negativament, el primer, la salud de les persones i, el segon, la preservació d'espècies en risc de sobreexplotació. 

Per una banda, a Catalunya i arreu de l'Estat, si es vol consumir productes crus de la pesca d'orígen animal, abans de fer sushi, es obligatori congelar el peix i marisc, a una temperatura igual o inferior a 20 º, un període mínim de 24 hores, com estableix el Reglament (CE) nº 853/20048, per tal d'evitar agafar una infecció per un tipus de nemàtode anomenat ANASAKIS,  que pot causar Anasakiasis, que són lesions importants al sistema digestiu de les persones.

Finalment, promocionar el consum de gamba roja, que moltes persones relacionaran amb la gamba roja Aristeus antennatus, pot afectar una espècie que a l'àmbit del Maresme presenta una població molt reduïda, i arreu de la costa catalana, s'han hagut de prendre mesures de protecció per evitar la sobreexplotació i desaparició.

Ens agradaria que en properes campanyes publicitàries, es tingués en compte la preservació de les espècies amb risc de sobreexplotació i s'evités donar interpretacions que puguin causar alteracions de la salud i la seguretat alimentària.