7è Curset de Ratafia d'Argentona. 17 de juny
32è Viatge. Provença de les Lavandes i els Girasols, el 6,7 i 8 de juliol. Oberta llista d'espera.
33è. Viatge. Islàndia, terra de foc i gel. Juliol 2018. Oberta llista d'espera.
34è. Viatge. Romania, l'Europa més original, agost 2018. Oberta llista d'espera.
35è. Viatge. Les Landes i Burdeus (França). Pont de l'1 (1,2,3 i 4) de novembre de 2018. Queden 20 places.
36è. Viatge, Kenia. Del 27 de desembre de 2018 al 5 de gener de 2019. Només ens queden 6 places.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 2 de febrer de 2012

El fred intens també ens beneficia

El fred d'aquests dies no es dolent per a tothom. Si per una banda podem destacar els danys importants que causa el fred a pagès, on pot afectar greument els conreus més sensibles que no tenen protecció, és també a pagès i al bosc on aquest fred intens pot tenir efectes beneficiosos.

Concretament, perquè pot eliminar del tot, o reduir de forma important, el número d'individus de diverses espècies d'insectes patògenes per la vegetació de les àrees agrícoles i forestals, especialment les que, procedents de climes tropicals o subtropìcals, han invaït el nostre pais.

Així mateix, el fred intens ens pot incrementar la brotada d'alguns arbres gfruiters i de la vinya, sempre que aquests dies encara no ho haguessin fet, ja que si no, el fort fred podria cremar els brots tendres.