De 29 d'abril a l'1 de maig. 27è Viatge: Descobrim Cuenca. Natura, paisatges, senderisme i gastronomia. Oberta llista d'espera.

Juny 2017. 28è Viatge de Natura. Descobrim els Parcs Naturals del Canadà i els Estats Units (oberta la llista d'espera)


Més activitats
a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 2 de febrer de 2012

El fred intens també ens beneficia

El fred d'aquests dies no es dolent per a tothom. Si per una banda podem destacar els danys importants que causa el fred a pagès, on pot afectar greument els conreus més sensibles que no tenen protecció, és també a pagès i al bosc on aquest fred intens pot tenir efectes beneficiosos.

Concretament, perquè pot eliminar del tot, o reduir de forma important, el número d'individus de diverses espècies d'insectes patògenes per la vegetació de les àrees agrícoles i forestals, especialment les que, procedents de climes tropicals o subtropìcals, han invaït el nostre pais.

Així mateix, el fred intens ens pot incrementar la brotada d'alguns arbres gfruiters i de la vinya, sempre que aquests dies encara no ho haguessin fet, ja que si no, el fort fred podria cremar els brots tendres.