7è Curset de Ratafia d'Argentona. 17 de juny
32è Viatge. Provença de les Lavandes i els Girasols, el 6,7 i 8 de juliol. Oberta llista d'espera.
33è. Viatge. Islàndia, terra de foc i gel. Juliol 2018. Oberta llista d'espera.
34è. Viatge. Romania, l'Europa més original, agost 2018. Oberta llista d'espera.
35è. Viatge. Les Landes i Burdeus (França). Pont de l'1 (1,2,3 i 4) de novembre de 2018. Queden 20 places.
36è. Viatge, Kenia. Del 27 de desembre de 2018 al 5 de gener de 2019. Només ens queden 6 places.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dimarts, 31 de juliol de 2012

L'ampliació del Parc Serralada Litoral s'oblida dels connectors biològics i les zones agrícoles en perill

Tot i que l'inici del procés per ampliar el PEIN de la Serralada Litoral és una bona notícia, per NATURA no podem deixar de banda que la proposta actual és imcompleta a nivell ambiental i estratègic.

Primer de tot, perquè no s'ha aprofitat l'ocasió per incorporar al PEIN els connectors biològics, tan necessaris i vitals per a la sostenibilitat dels espais naturals, i de la vegetació i fauna que contenen. S'han deixat de banda els que connectaven la Serralada Litoral amb Collserola, amb Gallecs i amb el Montnegre-Corredor (concretament aquest amb una figura circular al plànol adjunt).

Complementàriament, tampoc s'ha incorporat al PEIN de la Serralada Litoral, o bé al del Montnegre-Corredor, l'àrea del marge esquerra de la riera d'Argentona (figura rectangular al plànol), territori sofert a pressions urbanístiques i del pas d'infraestructures, bàsic per garantir la qualitat de vida dels argentonins, i per crear un segon i més ampli connector entre els espais naturals del Montnegre-Corredor i la Serralada Litoral.

Des de Natura també proposem d'establir una figura dins els plans d'usos del Parcs Naturals que permetin el desenvolupament de les agricultures integrades i ecològiques, i afavoreixin d'una forma real i efectiva la producció agrícola i forestal sostenibles. Necessitem que les persones que han garantit la persistència d'aquests territoris, puguin continuar vivint i treballant la terra amb criteris sostenibles i amb garanties de futur.

No es pot acabar el procés d'ampliació sense incorporar aquests territoris, ja que sino en quedaria afectada la pròpia viabilitat de l'espai natural i de la major part d'hàbitats i espècies que conté.