46è. Viatge. Limousin, França. 1´5 maig 2024. Només ens queden 7 places.

Maig 2024. Sortida de les orquídies.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

diumenge, 27 de març del 2011

Argentona amb una sola veu defensant can Puig i Cadafalch

La manifestació (Pep Padrós)
Centenars de persones s'han manifestat aquest dissabte a Argentona demanant una solució immediata pel casal modernista de can Puig i Cadafalch, conjuntament amb les 40 entitats i formacions polítiques d'Argentona que li donen suport.


Es demana que s'aturi la degradació de l'edifici de l'arquitecte modernista i es procedeixi a la seva restauració, evitant que desaparegui aquest monument catalogat com a Be Cultural d'Interès Nacional (la mateixa catalogació de la Sagrada Familia o la Pedrera de Gaudí).


Puig i Cadafalch torna
per reclamar la conservació
del casal familiar d'estiueig
(Foto: K. Navarro)

A la lectura del manifest, ha fet l'aparició un il.lustre personatge "en Puig i Cadafalch", que a tornat de l'història antiga per manifestar l'interès de conservació del seu llegat i agraïr als argentonins la seva defensa.

Des de les entitats convocants, avui més de 40, s'ha proposat de continuar treballant fins a aconseguir la preservació de can Puig i Cadafalch.


ACN. Mascarell adverteix els propietaris de can Puig i Cadafalch que si no actuen la Generalitat ho farà a càrrec d'ells

El conseller de Cultura confia en una intervenció ràpida per part de la propietat de l'edifici protegit d'Argentona després del recent requeriment de la Generalitat

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (ACN).- El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha avisat els propietaris de can Puig i Cadafalch, la casa de vacances modernista del mateix arquitecte a Argentona (Maresme), que si finalment no actuen per restaurar l'edifici la Generalitat es farà càrrec de les obres i els traslladarà la factura de les actuacions. Segons ha explicat, el Govern ja ha instat la propietat perquè actuï immediatament davant el deteriorament d'aquest Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). "Dono per suposat que els propietaris faran el que s'ha de fer, però si no ho fan, actuarem en nom del patrimoni que volem conservar", ha declarat Mascarell durant la inauguració d'un centre cultural a l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp).
La noticia del punt
Les dues notócies a l'agència catalana de noticies