1era Setmana del Bosc d'Argentona, 27.11-1.12.2017
31è. Viatge. El Segrià, d'Utxesa a Lleida. Data per determinar.
32è Viatge. Provença de les Lavandes i els Girasols, el 6,7 i 8 de juliol
33è. Viatge. Islàndia, terra de foc i gel. Juliol 2018. Només ens queden 10 places.
34è. Viatge. Romania, l'Europa més original, agost 2018. Només ens queden 20 places.
35è. Viatge. Les Landes i Burdeus (França). Pont de l'1 de novembre de 2018.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dijous, 15 de juliol de 2010

El 28 de juliol es votarà la prohibició de les curses de toros al Parlament de Catalunya

La plataforma Prou! ha promogut la iniciativa legislativa popular que es votarà el 28 de juliol al Parlament per abolir les curses de toros.

La prohibició de les curses de toros a Catalunya es podrà continuar tramitant al Parlament. El Consell de Garanties Estatutàries ha conclòs en un dictamen que aquesta prohibició no va contra l'Estatut ni contra la Constitució. L'informe s'ha conegut aquest matí, tot i que la decisió sobre si es veta o no la tradició taurina no se sabrà fins el 28 de juliol, quan està previst que es voti la llei a la cambra catalana.

El Consell de Garanties Estatutàries considera que la prohibició de les corrides de toros, que figura en l'article sisè de la proposició llei de protecció dels animals, s'adequa tant a la Constitució espanyola com a l'Estatut de Catalunya. En el dictamen, que s'ha conegut aquest dijous, es recorda que la majoria de comunitats autònomes ja han regulat sobre aquesta qüestió i s'estableix que no es lesiona el dret dels ciutadans d'accès a la cultura.

Està previst que el debat parlamentari sobre aquesta prohibició es faci en el que segurament serà l'últim ple de la legislatura, els dies 28 i 29 de juliol. Els grups d'ERC i ICV-EUiA ja han anunciat que votaran a favor de la prohibició; el PSC, el PPC i Ciutadans hi votaran en contra i el grup de CiU donarà llibertat de vot als seus diputats.