1era Setmana del Bosc d'Argentona, 27.11-1.12.2017
31è. Viatge. El Segrià, d'Utxesa a Lleida. Data per determinar.
32è Viatge. Provença de les Lavandes i els Girasols, el 6,7 i 8 de juliol
33è. Viatge. Islàndia, terra de foc i gel. Juliol 2018. Només ens queden 10 places.
34è. Viatge. Romania, l'Europa més original, agost 2018. Només ens queden 20 places.
35è. Viatge. Les Landes i Burdeus (França). Pont de l'1 de novembre de 2018.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

divendres, 9 d’abril de 2010

Argentona cedirà patrimoni i terme municipal a la Roca del Vallès

En el ple d'avui, l'Ajuntament d'Argentona acordarà previsiblement l'inici de l'expedient que ha d'acabar amb la cessió d'una part del seu terme municipal a La Roca del Vallès, per tal de que aquest municipi tingui la titularitat integral de tota la urbanització de Sant Carles. Aquesta cessió, que comporta el traspàs d'un carrer i del Turó dels Castellans, que domina la vall de l'Espinal, cediria també un monument magal.lític que avui dia està protegit a Argentona, així com tot un tram de bosc situat dins el Pla d'Espais d'Interès Natural PEIN de la Serralada Litoral.

Per Natura, nomès es podria acceptar aquesta cessió si es mantingués en el temps i l'espai la catalogació del monument megalític com a BCIL (Be Cultural d'Interès Local) i l'espai forestal dins el PEIN, i que al Turó dels Castellans, tan al vessant superior, com al vessant sud no s'hi pogués construir, ja que una edificació en aquest punt tindria un impacte visual important.

Per altra banda, abans de la cessió, caldria acordar aquest tràmit al Consell de Patrimoni Municipal, que tot i que es va debatre, no es va concretar, així com resoldre definitivament i sostenible els abocaments d'aigües residuals que una part d'aquesta urbanització fa a la riera de l'Espinal.