7è Curset de Ratafia d'Argentona. 17 de juny
32è Viatge. Provença de les Lavandes i els Girasols, el 6,7 i 8 de juliol. Oberta llista d'espera.
33è. Viatge. Islàndia, terra de foc i gel. Juliol 2018. Oberta llista d'espera.
34è. Viatge. Romania, l'Europa més original, agost 2018. Oberta llista d'espera.
35è. Viatge. Les Landes i Burdeus (França). Pont de l'1 (1,2,3 i 4) de novembre de 2018. Queden 20 places.
36è. Viatge, Kenia. Del 27 de desembre de 2018 al 5 de gener de 2019. Només ens queden 6 places.

Més activitats a l'AGENDA DE NATURA, al lateral dret d'aquesta pàgina. Recordeu que si voleu rebre les nostres activitats, envieu-nos un mail amb el vostre nom a naturamaresme@gmail.com o enviar-nos un sms al 629 040 295, i les rebereu per sm

dimarts, 8 de desembre de 2009

Un Voltor apareix a una masia de Mataró


El passat diumenge 6 de desembre, als voltants de les 13h, un voltor comú, va aparèixer de cop a la teulada d’un galliner de Can Flaquer del Veïnat de Mata, molt a prop de l’ermita de Sant Martí de Mata, al municipi de Mataró.

La sorpresa fou molt gran en un primer moment, ates a que aquest ocell rapinyaire no es gens comú al Maresme. Desprès es va convertir en un incòmode visitant ja que cercava menjar i volia apropiar-se d’alguna gallina del galliner.. per la seva insistència en proveir-se d’aliment no volia marxar amb el pap buit ,tot i que es va convidar a marxar espantant-lo, en aquest sentit desprès de donar-li un conill congelat, que va rebutjar, li varem donar menjar precuinat.

Tot amb axó no en tenia prou. A continuació es mostrà agressiu, fins el punt d’atacar als que li varen donar de menjar , fou quant varem prendre la decisió de reduir-lo amb una manta i tancar-lo en una gavià fins que vinguessin a cercar-lo membres del Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, als quals havíem comunicat el succés, ja que es tracta d’una espècie protegida per la normativa catalana.

Fou fins cap aproximadament a les set de la tarda que finalment varen venir a cercar-lo per emporta-se’l a un centre de recollida d’animals salvatges a Santa Perpetua de Mogoda (Vallès Oriental).

Segons Oriol Bassa, tècnic de Natura, l’esmentat voltor estaria fóra de la seva àrea de distribució natural a Catalunya (Pirineus i Prepirineus i Ports de Besseit), i es deu a que a causa de la malaltia de les vaques vogues, es va eliminar l’abandonament de cossos d’animals de pastura al medi rural i es van tancar gran part dels canyets (menjadores de voltors). Així, ara aquesta espècie ha d’ampliar el seu territori per aconseguir aliment, i migrar a nous territoris. En un d’aquests moviments es devia trobar aquest animal.